Tovi onkin vierähtänyt kirjoittelusta, mutta nyt kun stressi painaa päälle, josko saisi tällä keinolla hieman purettua lastia harteilta..?

Hmmm...siis lomautuslapun sain maaliskuun alusta elokuun alkuun, sitten palasin kolmeksi viikoksi töihin jonka jälkeen täytyikin pitää kesäloma.

Siitä paluu arkeen, jota kesti pari hassua päivää, kunnes sain taas lapun. Tällä kertaa osa-aikaisen lomautuksen.

Joka on muuten täysin käsittämättömän perverssi porsaanreikä (%#"/(/&%)....

Työtunteja on määritelty max 40/ 3 vk, joka nopealla päässälaskulla tarkoittaa 12 tuntia viikossa. Työvuorolistaan tämä näytti alkuun mahdolliselta, jopa mukavalta, koska olen surkea aamuherääjä. Näin saisin herätä vähän myöhemmin, ja intoa riittäisi.

Paitsi, vk2:

" Tuli sairastapaus, pääsetkö töihin?" Juu, pakkohan, kun laki velvoittaa ottamaan tarjotut tunnit.

" Tuli kiireellinen toimipisteen avaus, pääsetkö sinne kaveriksi?" No joo, tottakai mä tuun.

" Ai juu, oletkin siellä sittenkin yksin" No voi ny v....u, ok.

" Kuule, riittäiskö sulle tälle viikolle vaan yks vapaapäivä, kun töitä olis?" Ei, ei riitä. Mulla on alkava suuremmanluokan ketutus, pidän lakisääteiset vapaaapäiväni. Vai onko sellaisiakaan?

Viesti esimiehelle nro 3 (luulisin), että mites nyt toimitaan, kun näitä hommia riittää, vaikka mun piti olla lomautettuna? "Seurataan tilannetta" Ei hel....tti! Tässä nyt istun vapaapäivänäni parkumassa tänne, että onko tämä muka laillista?!? Liitto laitto s.postia asiasta kysyttäessä, että hei, sulla on velvollisuus mennä töihin. Wau, meinaatteko etten olisi jo tuota lukenut ihan googlesta?!?

Tää on ihan järjetöntä, kun enää en tiedä kuka mun varsinainen esimieheni on, firmalla ei ole luottamusmiestä, pomot lukee numeroita päiväraporteista, työvuorolistoja ei ole päivitetty...

Että silviis tällä erää.