No niin, tässäpä aihetta tälle kertaa.

Aloitin tammikuussa työt pienessä toimipaikassa, uuden yrittäjän johdolla. Haastattelussa sovittiin että saan itse suunnitella työni ja siihen liittyvät tarpeet, ja palkkani tulisi olemaan toivomani, kunhan toiminta on saatu alkuun.

Heti ensimmäisillä viikoilla ta ilmoitti, että saan käyttöön vanhat "toimintatapamallit", jolloin minun ei tarvitse niitä suunnitella. "Minun parasta" ajatellen. Tässä ilmoituksessa sitten luotin siihen, että hän on nämä edellämainitut tarkistanut ja hyväksynyt, ja hän haluaa niitä toiminnassaan käyttää. Minun piti sitten korjailla jos koin oikaisutarpeita, näitä hänelle myös lähes viikottain tarjosin. Palkka ei myöskään noussut, lukuunottamatta yleiskorotuksia.

Kesällä toiminta hiljeni, kun asiakkaat olivat lomilla, eikä siinä mitään. Kuulin kyllä jatkuvaa napinaa, miten toiminta on kannattamatonta, mutta yritin parhaani mukaan vastata haasteeseen, ja pitää tuotannon pienempänä, sekä välttää hävikkiä. Työnantajalla oli tapana tulla kerran viikossa paikan päälle päiväksi tarkkailemaan toimintaa.

Kaikenlaisia toimenpiteitä otin puheeksi, kerroin mm.miten asiakkaat pitävät osaa tuotteista kohtuuttoman hintaisina, ja näin hän ilmoitti ettei kyseisiä tuotteita sitten laiteta myyntiin, koska tarkoitus on tuottaa voittoa,enkä niitä myyntiin sitten laittanut ollenkaan. Perusarki meni sitten näillä tiedoilla jokusen viikon.

Elokuussa pyysin pari päivää vapaata joulun alle, ja tämä sopi kuulemma mainiosti. Ostin sitten lennot ja hotellin reissua varten.

Viikko tämän jälkeen perjantaina (?) töissä oli sattuneesta syystä kova kiire ja sain todella tehdä töitä, kun ta:lta tuli whatsapp-viesti jostain seuraavaa viikkoa koskevasta asiasta, ja vastasin hätäisesti takaisin. Seurasi litania jatkokysymyksiä, ja ihmettelyä koskien seuraavan viikon tilauksia, ja lopulta hermostuin, ja vastasin jotain hänen mielestään sopimatonta. Ja arvata saattaa, naps...Mulla pääsi parku asiakkaan edessä, ja päätin että nyt soitan lääkäriin ja pyydän aikaa seuraavalle viikolle käyntiä varten. Lääkärin ajanvaraus tosin pistikin minut ajamaan välittömästi töistä lääkäriin, ja näin sitten toimin. Sain kaksi viikkoa sairaslomaa.

Ilmoitin työantajalle sairaslomasta ja lähetin todistuksen hänelle sähköpostiin, jonka jälkeen sain viestin, että tämä aikoo irtisanoa sopimuksen asiakkaan kanssa ja minut myös. Sain myös käskyn työpaikkalääkärille, koska olin mennyt väärään paikkaan. Näin sitten toimin ja varasin ajan seuraavalle viikolle. Ja sain viikon sairaslomaa, joka kumosi ensimmäisen kahden viikon s.loman.

Tästä myös lähetin tiedon ta:lle, enkä kuullut hänestä koko viikkoon mitään.

Tänään menin sitten töihin, ja kysyin asiakkaalta, että mites tuon sopimuksen kanssa nyt, kun se on irisanottu. Tämä ei tiennyt mitään koko asiasta. 

IItapäivällä työnantaja tuli tuomaan varoituksen, koska käyttäydyn ikävästi, en tee sovittuja työtehtäviä, kieltäydyn myymästä asiakkaille tuotteita, en keskustele hänen kanssaan asioista enkä myöskään halua tutustua toisiin yrityksen työntekijöihin. Jotka siis ovat eri toimipisteessä.

Varoituksen yhteydessä hän kyseli kovin joko olen hakenut uutta työtä. Vastasin kyllä, koska olin tietysti siinä uskossa että työt tässä pisteesä loppuvat. Hän toivotteli minulle "oikein hyvää tulevaa työtä", koska selvästikään en täällä ole onnellinen.

Menikö tämä nyt ihan oikein?!?